Angsten som livsudfording

Angsten som livsudfordring

Alle kan føle angst, men er angsten så udtalt at den hæmmer livskvaliteten, kan det være en god ide at arbejde med dens form og årsag.

Angst kan føles som voldsomt fysisk ubehag med mange forskellige symptomer. Oprindeligt er angstens udtryk skabt fra naturens side som en hjælp til, at vi som mennesker skal kunne reagere på et splitsekund og overleve en farlig situation.

Angsten evner ikke at adskille, om det er en reel fare du udsættes for, eller om det er noget andre ikke vil blive bange for. Angstsymptomerne kan opstå ved tanken om noget, du kan føle som en trussel, og kan derfor, hvis truslen ikke ligefrem er livstruende, være en irrationel oplevelse i dit følelsesliv.

Oplever alle angsten ens?

Nej, det gør de ikke.

Jeg tager derfor specifikt udgangspunkt i din livssituation.

Hvilke symptomer er dine? Hvor kraftige er de? Hvornår oplever du dem? Hvor livsbegrænsende er din angst? Er du ramt af undgåelsesadfærd? Eller overspringshandlinger? Dulmer du symptomerne med noget for ikke at mærke dig selv? Forsøger du f.eks. at få ”det” til at gå væk ved at arbejde, gøre rent, shoppe, spise, drikke, spille eller være på nettet i overdreven grad?

Symptomer på angst

Her er nogle eksempler på hvordan angsten kan manifestere sig. Alle med angst får en eller flere former for ubehag.

Du vil f.eks. kunne opleve kraftigere hjertebanken, have vejrtrækningsproblemer, rystelser i kroppen, øget svedtendens, svimmelhed, snurrende fornemmelser i hænder, læber eller hud.

Du vil kunne få ondt i maven eller mærke sammentrækninger i mellemgulvet lige under dit brystben eller ondt i hovedet og kvalme. Måske oplever du et øget behov for at gå på toilettet.

Livet vil kunne føles uvirkeligt i en eller anden grad. Du vil kunne have tanker om at komme væk fra en uønsket situation. Du vil kunne blive ramt af tankemylder, forvirrethed eller rastløshed. Måske anspændthed og koncentrationsbesvær, hvor dine tanker fylder meget og er præget af uoverskuelighed.

Du vil kunne føle dig irritabel og ubalanceret, rastløs og med en tendens til at fare sammen.

Måske du har søvnproblemer og er ramt af træthed.

Hvis du lever et stressfyldt liv øger du din sandsynlighed for at udvikle angst og depression.

Tid til handling

Jeg arbejder med dine tanker og forestillinger omkring det, du har angst for, dine fysiske reaktioner, dine følelser og dit handlemønster.

Jeg kan lære dig forskellige angstreducerende teknikker, så du kan slippe den.

Kontakt mig på (+45) 20 30 40 27 eller lene@livsstrategien.dk.

Mine informationer

Livsstrategien
Gildebakken 4, Jaungyde, 8680 Ry

(+45) 20 30 40 27
lene@livsstrategien.dk

Skriv til mig